Vige 1 Antwerpen

Elk jaar organiseren alle Belgische scholen van de Broeders van Liefde acties ten voordele van een goed doel. Dit jaar heet de actie ONGEZIEN en gaat de volledige opbrengst naar een  school voor blinde en slechtziende leerlingen in Rwamagama in Rwanda.  
 
In het kader van dit project organiseert de Sint-Eduardusschool in Merksem in het sportcentrum de Rode Loop op 5 april een estafetteloop waarbij de leerlingen tussen 10 en 11 uur zoveel mogelijk rondjes moeten lopen op de atletiekpiste.   
 
Tegelijk wil de school de deelnemende leerlingen sensibiliseren en nodigt blinde en slechtziende sportievelingen uit om begeleid een aantal ronden mee te lopen.
Hoe verloopt de estafetteloop concreet?
Het is de bedoeling dat de leerlingen zoveel mogelijk gesponsorde ronden lopen. Op de piste zijn twee verrekpunten; de leerlingen lopen telkens 200 meter en worden dan afgelost door een ploegmaat; er nemen vier ploegen deel. De blinde en slechtziende lopers lopen, begeleid door een leerling, in een afgebakend deel van de piste waar geen andere lopers komen.  Ze zijn niet verplicht om alle ronden mee te lopen.
 
Indien je een leuke sportieve voormiddag wil meemaken schrijf je dan snel in via onderstaande link.
 
Praktisch:
Datum: vrijdag 5 april 2019, voormiddag
Plaats: Rode Loop, Merksem
Deelname: gratis
Verplaatsing: afspraak om 8:30u in Antwerpen-Centraal lokettenhal, onderaan de grote trap. Met tram 2 of 3 richting Merksem tot halte “Oude Bareel”.  Van daar is het nog vijf minuten stappen tot de Rode Loop.
Wat heb je nodig?  Sportieve kledij en loopschoenen.
 
 
Bijkomende informatie en inschrijvingen via: Harry Geyskens