Vige 1 Antwerpen

Foto Zolder

Op maandag 26 november mochten acht leden van onze club en acht bezoekers van het Activiteitencentrum van vzw De Markgrave hun droom realiseren. Autorijden, en dan nog op het circuit in Zolder!

Promove, aanbieder van rijvaardigheidsopleidingen, Autorijschool Lust en het circuit van Zolder stelden zes wagens, zes instructeurs en het circuit ter beschikking.

Na een warme ontvangst, werden de toekomstige chauffeurs eerst getest op hun rijvaardigheid. Een uitspraak van een van de instructeurs gaf duidelijk aan dat iedere deelnemer geschikt was om later op de dag een aantal rondjes te rijden op het circuit: “Ze volgen perfect de instructies en doen alles ook nog eens van de eerste keer juist! Deden onze ziende leerlingen dit ook maar”.

Er heerste bij het begin natuurlijk enige zenuwachtigheid maar na de eerste meters, sloeg nervositeit om in enthousiasme en vooral enorme tevredenheid. Reacties als “vrijheid, zelf je snelheid en richting kunnen bepalen, gewoon buitengewoon!!!” waren de hele dag te horen.

Na de initiatie was het tijd om de rij kunsten op het circuit zelf te tonen. Bij aanvang vertrok iedereen nogal schuchter, maar nog enkele rondjes zoefden enkele wagen tegen een meer dan gewone snelheid voorbij, eentje haalde 120km per uur.

Iedereen was winnaar, hiervan werd aan het eind dan ook een foto genomen op het podium waar normaal de groten mogen staan.

Hopelijk wordt dit prachtige event nog een keertje herhaald.

Foto Radio 2 interview Jelle Foto Harry Foto Radio 2 interview